«Tasta el Vallès» descobreix els productes singulars de la comarca

Tasta el Vallès és un projecte del Consorci de Turisme del Vallès Occidental, mitjançant la Xarxa de Productes de la Terra, amb la finalitat de difondre el patrimoni gastronòmic que singularitza la comarca i dotar de visibilitat als productors i elaboradors que hi ha al darrere.

Aquest dimarts s’ha presentat el catàleg de productes singulars i de proximitat del Vallès Occidental Tasta el Vallès i les accions que es faran per difondre aquests productes als restaurants del col·lectiu Cuina Vallès i restaurants adherits al Consorci de Turisme. El catàleg recull els productes, els llocs on es poden adquirir i un cens de productors i elaboradors.

Tot plegat es promocionarà als restaurants amb uns elements que contenen mostres d’aquests productes, com la mongeta del ganxet, l’oli, el vermut vallesà, els vins de la comarca o el cigró menut.

Catàleg amb els productes
La presentació s’ha fet al Restaurant Ca l’Esteve, del col·lectiu Cuina Vallès, ubicat a Castellbisbal, i ha comptat amb la participació del president del Consorci de Turisme, Víctor Puig, el propietari del restaurant i celler, Esteve Esteve, el cuiner del restaurant Xesco Bueno, el productor d’oli d’Ullastrell, Cinto Puig, i altres membres del col·lectiu de cuiners i del plenari del Consorci.

Puig, ha explicat que “aquesta acció busca que aquests productes propis de la comarca siguin coneguts i reconeguts i en potenciem la singularitat. Agraïm la tasca dels productors i dels cuiners, que donen valor a la comarca. Estem a l’any de la gastronomia catalana i aquesta setmana precisament també es celebra Alimentaria a Barcelona. Nosaltres volem contribuir en aquest marc, d’una altra manera, presentant producte de proximitat i de qualitat”.